Thema • Een aantrekkelijk cultureel aanbod
Ondernemen in de gastvrijheid sector staat – naast onze unieke natuurwaarde – met toegankelijke kunst en cultuur. Of gasten nu genieten van een schilderij in een museum of historisch restaurant, kunst en cultuur maken het waar.

Een compleet dagje weg bestaat voor veel van onze binnen- en buitenlandse gasten uit genieten van unieke Nederlandse kunst en cultuur. Een museumbezoek wordt afgesloten met een terras. Een voorstelling in het theater met een sfeervol etentje op de hoek.  

Kortom, kunst en cultuur trekken gasten uit binnen- en buitenland maar zeker ook bedrijvigheid. Het een kan niet zonder het ander en andersom. Het is juist daarom belangrijk dat de overheid condities schept die de kwaliteit van het aanbod van kunst en cultuur verhoogt en de toegankelijkheid waarborgt.

Gastvrij Nederland wil samen met de overheid waarborgen dat in alle regio’s een hoogwaardig cultureel aanbod blijft bestaan. Bijvoorbeeld door kostenbesparingen te realiseren bij het exploiteren van monumenten en cultureel erfgoed. Zodanig dat dit ruimte oplevert om de kwaliteit en het aanbod van kunst en cultuur te waarborgen.

NB de sectorvisie Gastvrij Nederland inclusief de maatschappelijk, relevante thema’s zijn nog in ontwikkeling.
Download de sectorvisie Thema overzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag