Nieuws

25-08-2020

Sympathieke actie evenementenbranche maakt indruk

‘Ruim 600 mensen die op de grond gaan liggen om aandacht te vragen, toont wel aan hoe hoog de nood is in de branche. Het is belangrijk dat ze gezien worden. We laten jullie niet vallen’, aldus Thierry Aartsen, Tweede Kamerlid voor de VVD. Thierry Aartsen: ‘Deze actie is een voorbeeld van een tot in de puntjes geregeld evenement. De branche laat hiermee zien dat dit binnen de 1,5 meter goed georganiseerd kan worden.’ Zo beaamt ook de aanwezige politie, die de organisatie liet weten verbaasd te zijn over hoe goed de deelnemers afstand hielden en de richtlijnen volgden. Jacco Vonhof, voorzitter MKB NL, sluit zich daarbij aan: ‘de branche verdient extra steun, zeker voor een periode van 9 maanden om zich aan te kunnen passen op de veranderde situatie.’

Het Eventplatform kijkt daarmee terug op een zeer geslaagde ‘Code rood voor de evenementenbranche’ actie op het Malieveld in Den Haag vandaag. ‘Met deze symbolische actie zijn we erin geslaagd de aandacht te vestigen op de noodsituatie in de branche en hebben we laten zien dat aanvullende steun van levensbelang is om overeind te blijven’, aldus Riemer Rijpkema namens het Eventplatform.

Onder grote belangstelling en in aanwezigheid van pers bracht de branche in beeld wat er gebeurt als er geen aanvullende steun komt. Een grote ketting van mensen, gekleed in het rood, die het woord H E L P vormden, vielen, als menselijke dominostenen, letterlijk om. De laatste persoon die omviel bood Thierry Aartsen en Jacco Vonhof een petitie met 13.361 handtekeningen aan voor steun voor de evenementenbranche.

Het voortbestaan van de totale keten en infrastructuur van een internationaal hoog in aanzien staande sector staat zwaar onder druk. De evenementenbranche realiseert normaliter een jaaromzet van 7,4 miljard, biedt werk aan ruim 100.000 medewerkers en ZZP’ers en zorgt voor een aanzienlijke economische spin-off voor lokale economie├źn. Uit een recente peiling van het Eventplatform blijkt dat de helft van de werknemers en ZZP’ers in de branche, zo’n 51.000 mensen, zonder werk thuiszitten en dat van de 7,4 miljard omzet dit jaar nog geen 2 miljard gerealiseerd wordt. Twee derde van de bedrijven halen daarmee het einde van het jaar niet zonder aanvullende steun.

Eventplatform
Het Eventplatform is het overkoepelend overlegplatform van branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, CLC-VECTA, Dutch Venue Association, IDEA, Genootschap voor Eventmanagers, G14, MPI, NVBO, ONCE, Platform Cultuur Locaties en Verhurend Nederland. Het EventPlatform maakt samen met de Alliantie van Evenementenmakers deel uit van de vertegenwoordiging van de Evenementenbranche in het overleg met Kabinet en overheid.

Mede door jouw bijdrage is dit een enorm succes geworden. Heel veel dank!

Vanavond kleuren de eventgebouwen nog rood tijdens Night Of Live. Tevens wordt er een speciale livestream uitgezonden. Meer informatie of de livestream bekijken doe je via deze link.<http://r.mail.momice.com/tr/cl/upedvCr3bREtsJI16KVrPuou9ySoQMm5FSp4guCwQlQgg4ixgG40PZAynD2ezi0lEipHFXi9YUlnCU43Ccrm0dqmo1g5o_SG-jnpjg6aZYDOJl1hjWeMaNnUPr_D5XRF3Z1-I4yBQSGhb8XIOQVkUMU1rXQ5zUkb2pkcyh6QRW8CgsPZsanYXocAxWgDO8ckDH9xBd7nUKBok__w>

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag