Nieuws

16-12-2014

Kerncijfers gastvrijheidseconomie 2014

65 miljard bestedingen, 590.000 banen, 6% van totaal aantal banen

NBTC Holland Marketing en Gastvrij Nederland, de Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd, publiceren jaarlijks de meest recente cijfers van de gastvrijheidseconomie. Dit jaar zijn de cijfers beschikbaar via een digitaal magazine en een app. Het online aanbieden van de cijfers biedt de mogelijkheid om steeds de meest recente cijfers beschikbaar te stellen. Het magazine bestaat uit vier onderdelen: het economisch belang, (inter)nationaal toerisme en recreatie, het reisproces en thema’s en sectoren.

Kernachtig overzicht van sector

In 2013 zorgde de gastvrijheidssector voor 65 miljard euro aan bestedingen. Daarnaast zorgde de sector met ruim 590.000 banen voor zes procent van het totaal aantal banen in Nederland. Naast het economisch belang wordt ingegaan op het inkomend, binnenlands, uitgaand en internationaal toerisme. Alle fasen van het vakantieproces van de (inter)nationale bezoeker worden belicht: inspiratie, boeken, vervoer, verblijf, ondernomen activiteiten en waardering. Daarnaast zijn voor diverse thema’s en sectoren belangrijke cijfers gebundeld. Kortom, een totaal overzicht van, door en voor de sector.

Digitaal
Nieuw dit jaar is de opzet van de kerncijfers: een digitaal magazine en een speciaal ontwikkelde app. Het digitaal aanbieden van de cijfers maakt het mogelijk om gegevens sneller en gemakkelijker aan te passen. Op deze manier tonen het magazine en de app altijd de meest recente cijfers binnen de gastvrijheidseconomie en zijn deze overal te raadplegen. Daarnaast kent het online magazine verschillende ingangen waardoor specifieke cijfers sneller te vinden zijn. Het is onze ambitie om dit magazine de komende jaren verder te ontwikkelen en uit te breiden in nauwe samenwerking met de sector.

Het online magazine is te vinden via een speciale website, de website van NBTC en de app via iTunes.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag