Nieuws

25-11-2014

NBTC en Airbnb starten gezamenlijke campagne

Unieke samenwerking

NBTC Holland Marketing en Airbnb starten – voor het eerst – een gezamenlijke promotiecampagne om meer toeristen naar Nederland te trekken. Het gaat om een online bannercampagne in het Verenigd Koninkrijk, ScandinaviĆ« en Duitsland. Op de grootste landelijke nieuwssites worden Airbnb-slaapplekken in Utrecht en Den Haag gepromoot. NBTC is daarmee de eerste nationale toeristische organisatie (NTO) die samenwerkt met Airbnb.

SOCIAL TRAVELLING
Social travelling is een ontwikkeling die doorzet en steeds meer invloed op het zoek- en boekgedrag van internationale gasten uitoefent. Een groeiende groep reizigers is meer en meer op zoek naar ‘leven als een local’. Jos Vranken, algemeen directeur NBTC: "Om ons marktaandeel uit te breiden en zelfs te behouden, is het van belang om nieuwe initiatieven op de voet te volgen en te ondersteunen waar deze van toegevoegde waarde zijn voor het inkomend toerisme. Airbnb voorziet in de behoefte van een groeiende groep reizigers, vandaar dat wij graag met ze samenwerken. Gezamenlijk willen we ervoor zorgen dat de nieuwe groep reizigers een ‘leven als een local’ ervaring kan opdoen.” 

SPREIDING IN RUIMTE
In het Toekomstperspectief Destinatie Holland schetst NBTC de verwachting dat er in 2025 16 miljoen buitenlandse gasten in Nederland kunnen verblijven. Deze groeiende bezoekersstroom in combinatie met beperkingen in het beschikbare aanbod leiden ertoe dat spreiding in tijd en ruimte meer aandacht vraagt. “Airbnb biedt goede kansen voor het spreiden van bezoekers in tijd en met name in ruimte. Immers, de kans dat je van de gebaande paden gaat op aanraden van een gelijkgezinde of ‘lokale vriend’ is groot. Deze samenwerking levert toegevoegde waarde op voor de bestemming Holland in een groot en groeiend concurrentieveld”, aldus Vranken.

INNOVATIE EN SHARING ECONOMY
Airbnb is een online marktplaats waar reizigers online of via hun smartphone accommodaties kunnen boeken. Even Heggernes, country manager Nederland Airbnb: “Wij zijn blij met deze unieke samenwerking. NBTC laat hiermee zien dat zij betrokken zijn bij de groei van de ‘sharing economy’ en dat ze voorop lopen op het gebied van innovatie. De gasten van Airbnb verblijven op plekken waar de locals leven en willen authentieke ervaringen opdoen. Ze brengen hun tijd vaak door in de lokale buurten en maken daar gebruik van de voorzieningen. Op die manier zorgt Airbnb ervoor dat het toerisme zich verspreid over de hele stad, waar lokale buurten, restaurants en winkels van profiteren. Wij kijken uit naar de samenwerking met NBTC en de bijdrage die wij kunnen leveren aan de lokale buurten.”

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag