Nieuws

06-10-2014

700.000 Nederlanders op herfstvakantie in eigen land

Herfstvakantie onverminderd populair

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie gaan. Ruim 700.000 Nederlanders brengen de herfstvakantie door in eigen land. Circa 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) vakantie. Zowel het aantal vakanties als de verdeling naar binnen- en buitenland zijn gelijk aan voorgaande jaren.

Bungalow en binnenland
De meeste Nederlanders brengen de herfstvakantie door in eigen land. Met name de (luxere) bungalows zijn populair als verblijf. Ruim veertig procent van de binnenlandse vakanties wordt daarin doorgebracht. Wandelen en fietsen zijn de meest ondernomen activiteiten tijdens de herfstvakantie. Daarnaast is ook een bezoek aan een museum of attractiepark populair.

Buurlanden
Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. De buurlanden BelgiĆ« en Duitsland zijn het meest in trek. Voor een korte zonvakantie zijn Spanje en Turkije populair.

Spreiding
De herfstvakantie vindt gespreid plaats; de regio Noord heeft vakantie van 11 tot en met 19 oktober, de regio’s Zuid en Midden van 18 tot en met 26 oktober. In de tweede week gaan de meeste Nederlanders op een binnen- of buitenlandse vakantie, zo’n 700.000.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag