Nieuws

18-06-2014

Heropening Mauritshuis aanleiding voor grote internationale persreis Den Haag

De heropening van het Mauritshuis en de daarbij behorende terugkeer van het Meisje met de Parel naar thuishaven Den Haag, is reden voor de stad om het compleet vernieuwde museum aan (inter)nationale journalisten te laten zien. Daarnaast is dit ook een uitgelezen kans om de stad Den Haag in de schijnwerpers te zetten. Den Haag Marketing verzorgt daarom samen met NBTC Holland Marketing en het Mauritshuis een meerdaags persbezoek waarbij ruim 140 journalisten naast de collectie van wereldformaat van het museum, ook andere highlights van de stad te zien krijgen. Het bezoek van journalisten van onder meer The Independent, Le Figaro, El Mundo en CNN zorgt naar verwachting voor wereldwijde aandacht voor Nederland en de stad Den Haag met een mediawaarde van enkele miljoenen euro’s. Het internationale persbezoek is op donderdag 19 en vrijdag 20 juni.

Programma
De journalisten (afkomstig uit China, Japan, de Verenigde Staten, Brazilië, Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen) krijgen tijdens hun compleet verzorgde bezoek onder meer het Gemeentemuseum, Escher in het Paleis, Panorama Mesdag, Madurodam, de historische binnenstad (met gidsen in vijf verschillende talen) en de generale repetitie van Festival Classique te zien. Ze verblijven in verschillende hotels in de binnenstad en dineren aan het strand, in de haven of in het hoogste restaurant van Nederland. Het vrijdagprogramma is geheel gewijd aan de heropening van het Mauritshuis. De journalisten krijgen onder andere een tour door het nieuwe museum, kunnen de collectie bewonderen, de persconferentie bijwonen en interviews afnemen.

Topjaar voor Den Haag
Na de grootste top ooit gehouden in Nederland, de NSS in maart, het WK Hockey van eind mei tot en met afgelopen weekend, is dit het derde hoogtepunt voor Den Haag.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag