Nieuws

21-04-2014

Tijdens Pasen 900.000 buitenlandse bezoekers

Zeer goede start van het toeristisch seizoen

Het paasweekend van 2014 zorgde voor een zeer goede start van het toeristisch seizoen. Volgens NBTC Holland Marketing brachten dit jaar zo’n 900.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland door. Daarnaast genoten zo’n 350.000 Nederlanders van een korte paasvakantie in eigen land. Bovendien ondernamen Nederlanders zo’n 25 miljoen uitjes in eigen land. Alle bezoekers samen besteedden dit jaar bijna 700 miljoen euro tijdens Pasen in ons land.

Veel bezoek uit buurlanden

Nederland is populair bij de buurlanden en de trend van groeiend bezoek uit Duitsland en BelgiĆ« zet door. Van de 900.000 buitenlandse toeristen kwam het overgrote deel uit Duitsland (ruim 575.000) en zo’n 225.000 Belgen bezochten ons land tijdens Pasen. Daarnaast waren er ook veel bezoekers uit Frankrijk en Groot-BrittanniĆ«. Belangrijkste trekkers voor de buitenlandse bezoekers waren ook dit jaar de Bollenstreek, de kust en de grote steden. De accommodaties aan de kust waren dit jaar populair en door het hele land waren de bungalows, vakantiehuisjes en hotels goed bezet. Ook de campings waren redelijk goed bezet.

Vakantie in eigen land
In totaal gingen circa 600.000 Nederlanders op vakantie tijdens Pasen. Zo’n 350.000 Nederlanders vierden paasvakantie in eigen land. Traditiegetrouw worden er ook veel uitstapjes ondernomen tijdens Pasen. Ook dit jaar trokken Nederlanders er vol opuit en werden er zo’n 25 miljoen uitjes ondernomen. Fietsen en wandelen zijn daarbij favoriet. Ook was het druk op en rond het strand en er werden veel bezoeken gebracht aan attractieparken, musea, evenementen, meubelboulevards en tuincentra.

Bestedingen paastoerisme
De toeristische sector is van groot belang voor de Nederlandse economie: tijdens Pasen besteedden Nederlanders tijdens hun vakantie en uitstapjes in eigen land ruim 500 miljoen euro. De buitenlandse dag- en verblijfsgasten gaven zo’n 180 miljoen euro uit tijdens hun verblijf in Nederland. In totaal werd er tijdens de paasdagen bijna 700 miljoen euro uitgegeven in Nederland aan vervoer, verblijf en vermaak.
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag