Nieuws

08-11-2013

Najaarscampagne voor de Nederlandse kust

‘Es gibt kein schlechtes Wetter, es gibt nur falsche Kleidung’

De Nederlandse kust is het hele jaar door aantrekkelijk. Elk seizoen biedt zijn eigen unieke ervaring en dat maakt een bezoek aan de kust het gehele jaar de moeite waard. Onder het motto ‘kom lekker uitwaaien aan de Nederlandse kust’ verleidt NBTC Holland Marketing Duitse en Belgische consumenten om (ook) in het laagseizoen een bezoek te brengen aan de Nederlandse kust.

VEEL DUITSERS EN BELGEN
De Nederlandse kust is populair, met name bij Duitsers en Belgen. De concurrentie is echter groot, dus het blijft belangrijk om de grote diversiteit en het onderscheidend karakter van onze kust onder de aandacht te brengen. De kust is een belangrijk onderdeel van de (inter)nationale marketing van Nederland. NBTC zet zich, samen met partners, in om de Nederlandse kust blijvend onder de aandacht te brengen van (potentiële) bezoekers. In 2012 brachten zo’n 1,1 miljoen Duitsers en bijna 275.000 Belgen een vakantie door aan onze kust.

KOM UITWAAIEN
In het kader van de Beach Life-campagne zetten de NBTC-kantoren in België en Duitsland de Nederlandse kust in november en december extra in de schijnwerpers. Doel van de najaarscampagne is om in het laagseizoen (extra) bezetting te realiseren. Er vinden verschillende on- en offline acties plaats op belangrijke boekingssites zoals hotels.com, ab-in-den-urlaub.de, spar-mit.com en novasol.de. Op deze portals verwijst een speciale Holland-actiepagina naar aantrekkelijke kustaanbiedingen in Nederland. Speciale aandacht is er voor Zeeland, Scheveningen, Zandvoort en diverse kustgemeentes met het Quality Coast keurmerk; Noordwijk, Katwijk, Westvoorne, Hoek van Holland en Goeree-Overflakkee.

LANDELIJKE KUSTDAGEN
NBTC en Strand Nederland organiseren op 13 en 14 november aanstaande de Landelijke Kustdagen in Scheveningen, Den Haag. Dit congres brengt de toeristische sector rondom de Nederlandse kust bijeen. Met als thema ‘kust in zicht 2025’ komen onderwerpen als Bestemming Nederland 2025, Windmolens op zee, Deltaprogramma kust en badplaats 2025 aan bod. Meer informatie over de Landelijke Kustdagen vindt u op www.nbtc.nl/lkd.
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag