Nieuws

07-10-2013

1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie

700.000 Nederlanders op vakantie in eigen land

Net als vorig jaar gaan er dit jaar zo’n 1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing. Meer dan de helft van die Nederlanders, ongeveer 700.000, viert herfstvakantie in eigen land. Circa 600.000 Nederlanders brengen de herfstvakantie in het buitenland door.

Nederland en bungalow populair
De herfstvakantie blijft een aantrekkelijke periode om een (korte) vakantie te ondernemen en ook dit jaar is Nederland de populairste bestemming. Net als vorig jaar vieren zo’n 700.000 Nederlanders herfstvakantie in eigen land. Tijdens een binnenlandse herfstvakantie zijn de (luxe) bungalows populair als verblijf: ruim 40% van de vakanties wordt daarin doorgebracht. De meest ondernomen activiteiten zijn wandelen, fietsen en uitwaaien aan het strand of in het bos. Een bezoek aan een museum of attractiepark is ook populair tijdens de herfstvakantie. Daarnaast zet de trend van laat boeken door en blijven vakantiegangers letten op de prijs en kiezen ze voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Duitsland en België
Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. De buurlanden Duitsland en België zijn populair voor een (korte) herfstvakantie. Daarnaast zijn Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië in trek voor een buitenlandse vakantie.

Herfstvakantie gespreid
De herfstvakantie vindt, net als voorgaande jaren, gespreid plaats. De regio Zuid heeft van 12 tot en met 20 oktober vakantie. De regio’s Noord en Midden hebben een week later herfstvakantie, van 19 tot en met 27 oktober. In de tweede week gaan de meeste Nederlanders op vakantie, ruim 750.000.

Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag