Nieuws

04-02-2013

EDEN award 2013 in teken van natuurbeleving

Toeristische bestemmingen kunnen zich t/m 24 maart aanmelden voor dé duurzaamheidsprijs

Vanaf vandaag kunnen toeristische bestemmingen in ons land zich aanmelden voor dé stimuleringsprijs voor duurzame toeristische ontwikkeling, de EDEN award 2013. Aan de prijs is een geldbedrag van 25.000 euro verbonden, beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken.

Het thema van EDEN dit jaar is ‘natuur voor iedereen’. Bestemmingen die in aanmerking denken te komen voor de prijs kunnen zich nog tot en met 24 maart aanmelden via www.edenaward.nl. Uit alle inzendingen worden eind maart de beste vijf genomineerd. Een deskundige jury zal daaruit de winnende bestemming selecteren die de prijs op donderdag 13 juni 2013 krijgt uitgereikt.

Natuur voor iedereen
Met het thema ‘natuur voor iedereen’ focust EDEN zich op de toegankelijkheid en beleefbaarheid van natuur door verschillende doelgroepen. Voorwaarde om voor de prestigieuze prijs in aanmerking te kunnen komen is dat zowel beleidsmatig als in de praktijk aantoonbaar aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling en de brede toegankelijkheid van de natuur op de bestemming. Aandacht is er ook speciaal voor de rol die het bedrijfsleven hierin speelt.

Toegankelijkheid
Onder brede toegankelijkheid kan bijvoorbeeld worden verstaan de aanwezigheid van wandelpaden, oplaadpunten voor elektrische fietsen, educatieprogramma’s en voorzieningen voor mindervaliden. Maar ook een goede mix van bedrijven in de gastvrijheidseconomie draagt bij aan een brede beleving van de natuur.

Bedrijfsleven en natuur
Natuur is één van de belangrijkste factoren die een toeristische bestemming aantrekkelijk maakt. Het bedrijfsleven heeft daarom veel belang bij de natuur. Zij profiteert van de aanwezigheid van natuur. Maar is het bedrijfsleven ook actief betrokken bij de aanleg,  het onderhoud en instandhouding van de natuur? En hoe maakt zij deze natuur op duurzame wijze toegankelijk voor diverse doelgroepen? Deze elementen spelen een belangrijke rol bij EDEN 2013.

De EDEN award 2013 wordt in Nederland voor de vierde keer in opdracht van het ministerie van Economische Zaken door VVV Nederland georganiseerd.
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag