Nieuws

12-04-2012

BURGEMEESTER VAN DER LAAN OPENT HISWA TE WATER 2012

Op dinsdag 4 september 2012 zal burgemeester Eberhard van der Laan de HISWA te water 2012 openen. De bootshow wordt dit jaar voor het eerst op de NDSM-werf in Amsterdam gehouden. Ruim 250 exposanten uit binnen- en buitenland presenteren van dinsdag 4 tot en met zondag 9 september 2012 hun nieuwste ontwerpen en nautische producten. Het expositieprogramma wordt omlijst door een bruisend activiteitenprogramma op en rond het water.

Nieuwe locatie
Inmiddels is gestart met de aanleg van een golfbreker bij de NDSM-werf om luw water te creëren voor de nieuwe, permanente jachthaven die vervolgens gebouwd wordt. Amsterdam Marina zal de thuisbasis worden van de HISWA te water. In de zomer zijn er al ligplaatsen beschikbaar voor passanten en na de zomer kunnen ook vaste ligplaatshouders in de Amsterdam Marina terecht. De permanente faciliteiten op de kade, alsmede het HISWA Nautisch Centrum waar onder andere de HISWA Groep kantoor gaat houden, zijn volgens planning voor de zomer van 2013 gereed. De HISWA te water maakt voor de komende editie reeds gebruik van de nieuwe jachthaven en zal op de kade tijdelijke faciliteiten voor het evenement creëren.

Over HISWA te water
De HISWA te water is het Mekka voor iedereen die graag het water op gaat, van mooie boten houdt of kennis wil maken met de watersport. Bezoekers ontdekken er een breed aanbod van de Nederlandse en internationale jachtbouw. Seriegebouwd of (semi)custom-built, dinghy of superjacht, staal of polyester: het overzicht van schepen is zonder meer indrukwekkend te noemen. Daarnaast is er ook aandacht voor laagdrempelige watersporten en kleine open (zeil)boten. Het expositieprogramma wordt omlijst door een bruisend activiteitenprogramma op en rond het water. Demonstraties, wedstrijden, proefvaren, lezingen, gratis zeillessen voor kinderen en nog veel meer staan onder andere op het programma.

Meer informatie
De HISWA te water vindt plaats van dinsdag 4 tot en met zondag 9 september 2012 in de nieuwe Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam. Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur. Meer informatie over de HISWA te water 2012 is te vinden op www.hiswatewater.nl.

Het evenement is ook te volgen op Facebook en Twitter (#hiswatewater).
Nieuwsoverzicht
 
logo Telefoon + 31 (0)70 - 3490328
gastvrijnederland@vnoncw-mkb.nl
www.gastvrij-nederland.nl
Adres:
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93002, 2509 AA Den Haag